Salata cu ton si sparanghel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata cu ton si sparanghel este o salata de vara, racoritoare si satioasa, numai buna dupa o zi de plaja.

Ingrediente

    • 1 conserva de ton bucati in suc propriu
    • 10 fire de sparanghel
    • 1 ceapa rosie
    • 1 conserva fasole rosie cu bob mare
    • 1 legatura verdeata: marar sau patrunjel
    • 2 linguri ulei de masline
    • 1 lamaie
    • piper negru macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Tijele de sparanghel verde se oparesc in apa cu sare 3-4 minute, in functie de grosime, apoi se racesc in apa si se scurg. Patrunjelul se toaca iar ceapa se sectioneaza transversal, in inele.
  2. Taiati sparanghelul in segmente de 2-3 cm, tonul il scurgeti de zeama si il rupeti bucati din conserva cu ajutorul furculitei, fasolea o scurgeti si o clatiti foarte bine, apoi o scurgeti iar.
  3. Amestecati toate ingredientele cu ceapa si patrunjelul, apoi le asezonati cu dressingul format prin amestecarea uleiului, zemei de lamaie, sarii, piperului. Dati la rece pentru 15 minute, apoi serviti.

Recomandari

Salate