- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean este o salata perfecta in zilele de post, sau in zilele de vara, daca este servita rece.
		
		Ingrediente
		
			
- 6-8 sfecle mici sau 2-3 sfecle mari
 
- 2 radacini de hrean
 
- 2 linguri cu otet de mere
 
- sare
 
- 1 lingurita cu zahar pudra
 
- piper macinat
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 ore din care 1 1/2 pentru fierbere
- Spalati sfeclele cu perie moale, puneti-le sa fiarba cu apa cat sa le acopere plus o cana. Acoperiti vasul si fierbeti la foc potrivit. Cand furculita patrunde usor in leguma, scurgeti apa si lasati sa se raceasca 10-15 minute, dupa care curatati de coaja subtire de deasupra si treceti sfeclele pe razatoare.
 
- Puneti sfecla razuita intr-un castron adanc si adaugati sare cat e nevoie .
 
- Curatati hreanul de coaja de deasupra, treceti pe razatoarea mica ai adaugati-l peste sfecla razuita, omogenizand amestecul.
 
- Faceti un sos din otet indoit cu apa, zahar si piper macinat (zaharul si piperul pot lipsi), turnati peste sfecla, amestecati omogen, presarati cu pulbere din seminte de in .
 
- Serviti salata langa chiftele de legume, tocanite de cartofi sau de ciuperci, cartofi prajiti.