Salata de telina cu sos de mustar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de telina cu sos de mustar este salata ideala in zilele caniculare de vara.Se prepara repede este delicioasa si contine vitamine cat sa va energizeze pentru restul zilei.Este genul de salata care se poate servi ca aperitiv cat si ca fel principal.

Ingrediente

    • 2 teline
    • 100 ml ulei
    • 1 lingura otet sau zeama de lamaie
    • 1 lingura mustar
    • sare
    • piper
    • patrunjel verde tocat fin
    • 50 gr masline fara samburi

Instructiuni de preparare

  1. Se curata telina, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa cre se opareste putin in apa fierbinte, dar fara ca apa sa dea in clocot. Dupa ce s-a inmuiat se scoate pe un servet si se lasa sa se scurga, pana cad este gata sosul.
  2. Pentru prepararea sosului se pune mustarul intr-un castron si se freaca cu uleiul adaugat treptat pana cad se obtie o crema de consistenta maionezei.Se adauga o lingura de patrunjel verde tocat fin, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, iar crema obtinuta se adauga peste telina rasa si oparita. Se amesteca telina cu sosul pana se omogenizeaza si se pune salata pe farfurii.
  3. In momentul servirii se decoreaza cu rondele de masline fara samburi.

Recomandari

Salate