Sparanghel cu sos de oua

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sparanghelul cu sos de oua se poate servi atat ca salata recoritoare de vara dar si ca garnitura alaturi de friptura prefarata.

Ingrediente

    • 500 gr sparanghel
    • 2 galbenusuri
    • 100 gr unt
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe sparanghelul intr-o oala, in snop pus in piciioare, cu varfurile afara din apa, ca sa fiarba numai in abur. Se scurge, se aleg varfurile fragede, se pun pe o farfurie si peste ele se toarna sosul de oua preparat astfel: se freaca untul spuma, se pun galbenusurile treptat si se freaca bine de tot.
  2. Se adauga zeama de lamaie, sare si se pune pe un vas cu apa fierbinte si se amesteca pana sosul capata consistenta unei maioneze.

Recomandari

Salate