Salata de sfecla rosie si portocale cu somon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de sfecla rosie si portocale cu somon este o salata exotica, aromata,foarte apreciata de impatimitii de peste si fructe de mare.

Ingrediente

    • 150 gr somon afumat
    • 4 sfecle rosii
    • 1 lingurita mustar
    • 4 portocale
    • 1 lingurita miere de albine
    • 1 ceapa
    • 4 linguri ulei de masline
    • sare
    • piper macinat
    • creson

Instructiuni de preparare

  1. Se spala sfecla rosie fara a se deteriora coaja, apoi se fierbe cu coaja, in apa sarata clocotinda, timp de 25-35 de minute, in functie de marime, pana se inmoaie. Se scoate, se spala cu apa rece si se lasa sa se raceasca. Apoi se curata de coaja si se taie cubulete.
  2. Portocalele se curata de coaja, indepartandu-se si partea alba. Se scot feliile dintre pielitele albe despartitoare, se pastreaza zeama. Se curata ceapa si se taie in cuburi marunte.
  3. Se amesteca uleiul de masline cu 3-4 linguri de zeama de portocale, mustar, miere, sare si piper. Se amesteca cu sfecla rosie, feliile de portocala si ceapa si se repartizeaza pe farfurii.
  4. Somonul se taie fasii si se aseaza deasupra, impreuna cu cresonul.

Recomandari

Salate