Salata de legume cu maioneza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de legume cu maioneza este pranzul perfect in zilele cand doriti sa mancati ceva gustos si sanatos.Un mare avantaj il constituie faptul ca se poate prepara mai multa si se poate consuma pe parcursul mai multor zile.

Ingrediente

    • 500 gr cartofi
    • 2 morcovi
    • 100 gr fasole verde congelata
    • 1 telina
    • 2 oua fierte tari
    • 100 gr mazare congelata
    • mustar
    • sare si piper
    • 5 oua pentru maioneza
    • 500 ml ulei
    • 50 gr masline fara samburi
    • 1 gogosar rosu

Instructiuni de preparare

  1. Se curata telina si morcovii, se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cartofii se curata de coaja, se spala si se pun si ei la fiert in alta oala cu apa si putina sare. Fasolea verde si mazarea congelata se pun in apa fierbine si se lasa sa dea intr-un clocot, apoi  se acopera cu un capac si se lasa 10 minute, dupa care se scurge.
  2. Cand legumele sunt fierte se taie cubulete si se pun toate intr-un castron incapator, se adauga fasolea verde si mazarea si se amesteca cu putina sare pana se obtine un amestec omogen. Cele 2 oua fierte se taie cuburi si se pun in castronul cu legume. Se adauga putin piper si 2  lingurite de mustar si se amesteca, apoi castronul se da la rece pana cand se prepara maioneza.
  3. Pentru prepararea maionezei se fierbe un ou din cele 5.cand oul este fiert tare, se scoate galbenusul care se freaca cu cele 5 galbenusuri de ou crude. Treptat de adauga tot uleiul, continuand amestecarea.
  4. Cand maioneza este gata, se iau 3 linguri pline si se amesteca cu legumele fierte.Salata se serveste  cu putina maioneza alaturi, si rondele de masline si gogosari .Dupa preferinta se pot adauga si ciuperci.

Recomandari

Salate