- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Salata de varza alba si varza rosie este salata preferata de multe persoane pentru aroma si combinatia de culoare.
		
		Ingrediente
		
			
- 1 varza rosie de 1 kg
 
- 1/4 varza alba
 
- 1 ardei rosu tocat (gogosar sau capia)
 
- 1 tulpina cu frunze de telina
 
- 2 cepe mijlocii
 
- 1 morcov mare
 
- sare
 
- sos de usturoi cu verdeturi
 
- 2 linguri cu sare
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 20 minute
- Curatati varza rosie de frunzele vestede, spalati, taiati sferturi, apoi tocati fasii subtiri de 0,5 cm, pe care apoi punet-le intr-un castron.
 
- Spalati si tocati varza alba, si  puneti-o peste varza rosie.
 
- Presarati amestecul cu sare, framantati cu mana 1-2 minute pana cand leguma lasa suc. Spalati cu apa rece si lasati la scurs in sita de plastic.
 
- Curatati morcovul, telina, ceapa si ardeiul rosu, tocati marunt ardeiul, ceapa si tulpina cu frunze de telina. Dati morcovul pe razatoare si puneti-le intr-un  castron adanc.
 
- Amestecati varza cu restul de legume, potriviti de sare, stropiti cu sos de usturoi cu verdeturi (sos de usturoi: 1 ou, 1 lingura cu mustar, 6 linguri cu ulei de masline, 1 lingura cu otet, 1 lingura cu ceapa verde tocata, 2-3 catei de usturoi,2 linguri cu suc de lamaie, busuioc, 2-4 tije de patrunjel).
 
- Faceti un sos de maioneza din galbenus, mustar si ulei, condimentati cu otet si zeama de lamaie. Amestecati cu ceapa si usturoi tocate, busuioc si patrunjel tocate fin.