Midii mariniere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Midiile mariniere sunt atat de gustoase, incata daca le veti incerca o data, veti prepara in cantitati mai mari...

Ingrediente

    • 1 kg midii
    • 100 gr smantana
    •  piper macinat
    • 1 legatura verdeata:marar sau patrunjel

    PENTRU SOS:

    • 1 ceapa
    • 1 lingura unt
    • 3 catei de usturoi
    • 100 ml vin alb sec/demisec
    • 2 frunze de dafin
    • 1 crenguta de cimbru

Instructiuni de preparare

  1. Pentru sosul a la mariniere :  topiti untul in oala in care veti prepara scoicile, iar cand acesta se incinge, la foc mic, adaugati ceapa tocata marunt, si lasati sa se cealeasca 3-4 minute, apoi adaugati usturoiul si tineti-l 1- 2 minute. Adaugati cimbrul si dafinul,si amestecati din cand in cand cu o spatula. Dupa 2 minute, stingeti cu vinul, dati focul mare si adaugati scoicile. Cand  incep sa iasa aburii printre scoici, cu spatula, amestecati  de 2 -3 ori, sa-si ia fiecare portia de bautura si sos cu unt. Punem capacul si lasati 3-4 minute , la foc viu, toate scoicile, timp in care ele se vor deschide, semn ca sunt gatite.
  2. Indepartati capacul si adaugati smintina si verdeata tocata, amestecati si luati oala de pe foc. Tineti scocile la cald, insepartandu-le pe cele care nu s-au deschis.
  3. Sosul ramas, din care scoateti  dafinul si cimbrul, asezonati-l cu putin piper si lasati-l sa se reduca la foc mediu-mic, dupa care distibuiti-l uniform pe scoici.

Recomandari

Salate