Salata de fusili cu ton si lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O salata de de vară rapid: un sos facut cu materiile prime că veţi avea întotdeauna în cămară şi hranitoare.Delicioasa din toate punctele de vedere:aspect placut si gust delicios.

Ingrediente

    • 400 gr paste fusili
    • sucul si coaja rasa de la o lamaie
    • 4 linguri ulei de masline extravirgin
    • un varf de cutit de pasta de ardei iute
    • 6-8 frunze de menta tocate
    • 1 lingura capere, tocate
    • 1 catel de usturoi zdrobit
    • 400 gr conserva de ton in ulei

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castronel faceti o emulsie din sucul de lamaie si 2 linguri ulei de masline, apoi dati-o la rece.
  2. Intre timp puneti la fiert o oala cu apa si putina sare. Cand apa ajunge la punctul de fierbere se adauga pastele si se fierb al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand pastele sunt fierte se scrug sub jet de apa si se racesc.
  3. Intr-un bol mare de salata se pune tonul din conserva,1 lingura capere, tocate, usturoiul zdrobit, coaja rasa de lamaie,frunzele de menta tocate, pasta de usturoi. Se adauga pastele si se amsteca bine toate ingredientele, adaugand si 2 linguri de ulei de masline.
  4. Inainte de a servi salata o tineti in frigider iar in momentul servirii adaugati si emulsia de suc de lamaie cu ulei de masline.

Recomandari

Salate