Salata de legume cu scrumbie sarata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de legume cu scrumbie sarata este o salata aperitiv foarte gustoasa si aromata, pe care trebuie sa o incercati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • 4 morcovi
    • 4 cartofi fierti in coaja
    • 1 mar
    • 4-5 catei de usturoi
    • 1 scrumbie sarata
    • 3 linguri cu ulei de masline
    • verdeata tocata (busuioc uscat si patrunjel verde)
    • 10-14 masline fara samburi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Spalati legumele. Fierbeti cartofii in coaja si 3 morcovi, pentru 1/2 ora in apa calda. Lucrati cu vasul acoperit.
  2. Curatati scrumbia de piele (daca este prea sarata tineti-o in apa calda o ora), taiati-o felii subtiri, strangeti in farfurie, apoi lasati-o deoparte.
  3. Curatati marul de seminte si de coaja, taiati-l cuburi sau felii subtiri, puneti peste scrumbie.
  4. Curatati cartofii fierti de coaja, taiati felii subtiri sau cuburi mici, strangeti in castron adanc, stropiti cu ulei de masline.
  5. Amestecati cu usturoi tocat, verdeata, felii de mar scrumbia taiata felii si un morcov crud dat pe razatoarea mica. Omogenizati folosind 2 furculite pe care le manevrati de jos in sus.
  6. Neteziti cu lama cutitului salata, decorati cu masline fara samburi si cu tije de patrunjel verde (daca aveti).
  7. Serviti salata cu felii subtiri de paine prajita.

Recomandari

Salate