Salata de dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de dovleac este o salata aromata, foarte satiasa si plina de vitamine, fiind de mare ajutor celor care tin diferite cure si regimuri.

Ingrediente

    • 1 dovleac placintar
    • 1 lingurita cu fulgi de nuca de cocos
    • 1/2 lingurita chimen pisat
    • 1/2 lingurita curry
    • 1 litru lapte
    • 1 lingurita seminte de mustar
    • 1 ardei iute rosu
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata dovleacul, apoi se taie in cubulete mici, care se pun la fiert in lapte, pe foc mic. Se adauga sare sic himen si se da focul mare pana incepe sa clocoteasca, apoi se micsoreaza flacara si se lasa 30 de minute, pana cand dovleacul s-a fiert dar nu e moale.
  2. Se scot bucatile de dovleac din lapte si se lasa 5 minute la scurs, intr-o sita din plastic. Se pun cuburile de dovleac intr-un  bol mare, se adauga semintele de mustar, curry, ardeiul iute curatat si tocat marunt.
  3. Se amesteca usor, ca mixul de condimente sa patrunda toate bucatile de dovleac. Se presara nuca de cocos, se decoreaza cu frunze de busuioc, apoi se poate servi.

Recomandari

Salate