Midii marinate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Multi au auzit de midii marinate dar cu siguranta putini au si incercat sa le prepare acasa.Pare complicat dar este foarte simplu, oferind la final un ospat pe cinste delicios si sanatos.

Ingrediente

    • 2 kg midi cu cochilii
    • 100 ml vin alb
    • 2 linguri ulei de masline extra virgin
    • patrunjel tocat
    • piper
    • 2 catei de usturoi

Instructiuni de preparare

  1. Se curata midiile, se spala sub jet de apa rece de mai multe ori, apoi se pun intr-o sita la scurs.
  2. Intr-un vas incapator  se pun midiile, apoi se adauga vinul alb,uleiul de masline, un pic de patrunjel tocat,adaugand  usturoi si piper dupa gust.
  3. Cand midiile incep sa se deschida se mai lasa putin apoi se reduce focul la mic pana cand se deschid complet, deoarece midiile sunt gata.
  4. Scoateti midiile din tigaie pe un platou mare, trecand sosul lasat de ele printr-o sita deoarece ele isi lasa destul de mult nisip. Sosul ramas se toarna peste midii care se servesc fierbinti.

Recomandari

Salate