Salata cu pui si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata cu pui si ciuperci este o salata delicioasa, dietetica la care mai poti adauga si alte ingrediente precum porumb din conserva, castraveti in otet sau oua fierte.

Ingrediente

    • 500 gr ciuperci
    • 1 telina
    • 400 gr carne de pui
    • 3 morcovi
    • 3 linguri ulei de masline
    • sare

    PENTRU SOS:

    • 150 gr smantana groasa
    • 3 linguri suc de lamaie
    • 2 linguri otet slab
    • 1 lingura ulei de masline
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata ciupercile, spala-le, apoi sterge-le cu hartie de bucatarie, dupa acre pune-le pe gratarul incins si uns cu ulei.
  2. Cand ciupercile sunt gata, ia-le de pe gratar si rumeneste carnea de pui condimentata cu sare si piper.Daca doriti carnea poate fi fiarta nu  prajita.
  3. Intr-un vas incapatro, amesteca carnea de pui rupta fasii si ciupercile taiate felii. Adauga morcovii si telina date pe razatoarea mare. Pune putina sare, putin ulei si amesteca.
  4. Separat, amesteca smantana cu uleiul, otetul, zeama de lamaie, putina sare si piper macinat. Toarna sosul peste salata si amesteca.
  5. Salata bag-o la frigider cel putin 30 de minute, ca sa se combine aromele, apoi o poti servi.

Recomandari

Salate