Salata de fasole neagra cu cuscus

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de fasole neagra cu cuscus este o salata delicioasa si racoritoare, perfecta in zilele de vara.

Ingrediente

    • 150 gr cuscus nefiert
    • 250 ml supa limpede de pui
    • 3 linguri ulei de masline
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • 1 lingurita otet din vin rosu
    • 1/2 lingurita chimen macinat
    • 8 fire de ceapa verde, tocate marunt
    • 1 ardei gras rosu, taiat marunt
    • 4 linguri codiandru verde tocat marunt
    • 200 gr porumb dulce boabe
    • 1 conserva/400 gr  fasole boabe neagra
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Puneti supa de pui intr-o cratita pe foc, apoi adaugati cuscusul. Amestecati usor si, cand incepe sa clocoteasca luati cratita de pe foc, acoperiti-o cu un capac si lasati sa sgtea 5 minute.
  2. Intr-un castron mare, amestecati uleiul de masline cu zeama de lamaie, otetul si chimenul. Omogenizati amestecul si adaugati ceapa verde, ardeiul gras,coriandrul, porumbul si fasolea, amestecand bine ca sa se omogenizeze.
  3. Luati cu o lingura cuscusul din cratita si puneti-l peste legume, amestecand bine. Condimentati cu sare si piper macinat, dupa gust, apoi, daca doriti puteti pune salata la frigider pana in momentul servirii.

Recomandari

Salate