Salata calda de legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata calda de legume poate fi punctul de plecare spre multe preparate delicioase si aromate. De exemplu o poti servi in combinatie cu paste fierte al dnte, asfel vor iesi niste paste delicioase...

Ingrediente

    • 1 ardei gras rosu
    • 1 ardei gras portocaliu
    • 1 ardei gras galben
    • 2 cepe rosii
    • 400 gr mazare
    • 2 morcovi
    • 150 ml apa
    • 3 linguri ulei
    • piper macinat
    • sare
    • patrunjel verde
    • rozmarin

Instructiuni de preparare

  1. Taie in cuburi mari, rustice, ardeii. Cu cat ardeii sunt mai colorati,cu atat mai aspectuos va fi preparatul. Pentru un plus de dulceata foloseste ardei kapia in loc de ardeiul gras rosu.
  2. Taie in rondele morcovii si ceapa, apoi caleste-i intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei incins.
  3. Pune toate ingredientele tocate in tigaia cu uleiul incins si caleste-le timp de 5 minute. Adauga mazarea, sare si putin piper. Pune 100 ml de apa si lasa totul sa fiarba inabusit.
  4. La final, presara patrunjel verde tocat si rozmarin.Daca iti place poti servi preparatul ca atare, cald, dar poti servi salata si ca garnitura la o friptura de pui sau peste la gratar.

Recomandari

Salate