Sarlote cu fructe exotice

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarlotele cu fructe exotice sunt delicioase si foarte racoritoare, mai ales daca le serviti intr-o zi calda de vara.

Ingrediente

    • 90 gr unt
    • 170 gr biscuiti digestivi zdrobiti

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 2 plicuri gelatina incolora
    • 300 ml lapte de cocos
    • 150 gr zahar pudra
    • 300 gr branza proaspata de vaci
    • zeama si coaja rasa de la 2 lamai
    • 2 conserve de fructe exotice in sirop
    • 5 linguri fulgi de cocos, rumeniti

Instructiuni de preparare

  1. Topiti untul intr-o craticioara si turnati-l apoi peste biscuitii zdrobiti, framantand bine pana se omogenizeaza amestecul. Imparte amestecul in 6 parti egale si aseaza-le in 6 inele identice, asezate si ele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Niveleaza si preseza bine ca sa obtii un strat subtire si uniform, apoi baga tava in congelator jumatate de ora.
  2. Pune gelatina la inmuiat intr-un castornel cu apa, amestecand usor ca sa se omogenizeze.  Intre timp, pune la incalzit laptele de cocos su zaharul, amestecand continuu ca sa se topeasca. Ia vasul de pe foc si lasa 5 minute sa se racoreasca, api adauga gelatina inmuiata, amesteca bine si lasa deoparte sa se raceasca.
  3. Separat, intr-un castron mare amesteca branza de vaci pana devine cremoasa, apoi adauga coaja rasa si zeama de la cele 2 lamai si adauga amestecul de lapte de cocos, omogenizand bine. Cand amestecul devine fin si cremos, toarna-l peste cele 6 discuri de biscuiti, lasand inelele, apoi mai baga-le la frigider 5-6 ore, de preferat pana a doua zi.
  4. Scoate fructele dintr-o conseva si paseaza-le cu un mixer electric, adaugand treptat si siropul. Turnati  piureul peste cele 6 sarlote si decoreaza cu fructele din conserva ramasa, apoi  scoate inelele si le poti servi.

Recomandari

Prajituri