Cataif

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cataifuleste o prajitura orientala foarte buna si aromata, care este mai buna daca o tineti o noapte la rece inainte de a servi.

Ingrediente

    • 250 gr fidea
    • 200 gr miez de nuca
    • 100 gr fistic
    • 125 gr migdale
    • 60 rg zahar
    • 175 gr unt la temperatura camerei
    • 4 linguri apa de portocale
    • 250 gr miere de tei
    • 1 lingurita scortisoara

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron adanc se separa fideaua si se faramiteaza cu mana.
  2. se topesc 100 rg unt si se varza in fir subtire peste fideaua faramitata. Se amesteca, cel mai bine, cu mana. Fructele uscate se maruntesc cu zaharul, 2 linguri de apa de portocale si restul untului la temperatura camerei.
  3. intr-un vas de cuptor cu margini inalte se pune un prim strat de fidea cu unt, apoi se repartizeaza umplutura de fructe uscate maruntite si se acopera cu cea de  a doua parte a fidelei cu unt. Se da la cuptor pentru 30 de minute.
  4. Intre timp, se prepara siropul din miere, 6 linguri de apa, 2 linguri apa de portocale si scortisoara. Se scoate tava din cuptor si se toarna siropul fierbinte.
  5. Se lasa sa se raceasca in totalitate inainte de a o portiona si a aduce la masa.

Recomandari

Prajituri