Albita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Albita este o prajitura dulce si aromata, pe care merita sa o preparati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 400 gr faina
    • 1 ou
    • 150 gr zahar
    • 30 gr unt
    • 2 linguri miere de albine
    • 2 1/2 linguri lapte
    • 1 lingurita bicarbonat

    PENTRU CREMA:

    • 250 ml lapte
    • 170 gr unt
    • 1 plic vanilie
    • 200 gr zahar
    • 2 linguri gris
    • gem de caise

    PENTRU GLAZURA:

    • 3 linguri apa
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri cacao
    • 25 gr unt
    • 1/2 baton ciocolata de menaj

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul.
  2. Se amesteca pe aburi pana se ingroasa. Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat.
  3. Se imparte in 4 parti si se intinde fiecare foaie cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina.
  4. Pentru crema se freaca untul cu vanilia si zaharul pana se face spuma. Separat, se fierb laptele si grisul si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu untul.
  5. Pentru glazura  se fierbe totul pe foc mic pana se ingroasa compozitia.
  6. Primul blat se unge cu jumatate din crema. Ai doilea blat, cu gem. Al treilea, cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.

Recomandari

Prajituri