- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura la rece cu capsuni este foarte buna si racoritoare, tocmai de aceea trebuie sa o preparati ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrediente
PENTRU BAZA:
- 250 gr biscuiti digestivi
- 150 gr unt topit
- 3 linguri zahar tos alb
PENTRU CREMA:
- 225 gr crema de branza la temperatura camerei
- 200 gr zahar tos alb
- 225 gr frisca lichida rece
PENTRU DECOR:
- 2 plicuri gelatina cu aroma de vanilie
- 400 ml apa clocotita
- 300 gr capsune congelate
Instructiuni de preparare
- Zdrobiti biscuitii, apoi amestecati-i cu untul topit si 3 linguri de zahar. Amestecati bine, apoi asezati-l intr-o tava, apasand cu podul palmei ca sa se repartizeze uniform peste tot.
- Coaceti baza prajiturii 8-10 minute in cuptorul incins, apoi lasati-o sa se raceasca.
- Amestecati intr-un castron mare crema de branza cu zaharul pana obtineti o crema lucioasa si aerata, in care incorporati frisca batuta spuma. Omogenizati bine crema, apoi intindeti-o peste baza racita in tava.
- Dizolvati gelatina in apa clocotita si turnati-o, peste capsunele congelate si amestecati. Cand amestecul incepe sa se ingroasa asezati-le peste crema. Introduceti prajitura la frigider pana a doua zi, apoi o puteti portiona si servi.