Prajitura rasturnata cu pere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura rasturnata cu pere este o prajitura delicioasa si usor de preparat, ea fiind poate si mai aromata daca o serviti rece, a doua zi.

Ingrediente

    • 200 gr unt
    • 200 gr zahar brun
    • 350 gr faina alba
    • 260 ml lapte
    • 2 lingura zahar tos
    • 1 buc ghimbir
    • 2 oua
    • 3 pere
    • 1 lingura pudra de ghimbir

Instructiuni de preparare

  1. Tapetati cu unt o forma dreptunghiulara, asezati apoi hartia de copt in ea si tapetati hartia cu unt. Apoi presarati uniform pe hartie zaharul tos. Taiati perele in jumatate si le scoateti casuta cu seminte. In casuta puneti cite o bucatica de ghimbir proaspat pe care in prelabil l-ati curatat de coaja. Apoi plasati perele cu fata in jos in forma, presand putin, sa se lipeasca si sa nu patrunda ulterior aluatul intre ele si hartia de copt, ceea ce ar duce la un aspect mai putin estetic.
  2. Intr-un bol, la foc mic si sub amestecare continua faceti un sirop din untul taiat bucatele si zaharul brun. In alt bol, amestecati faina, praful de copt si ghimbirul pudra. Intr-un al treilea bol  bateti ouale lejer si apoi adaugati laptele, omogenizati. Dupa omogenizare adaugati faina pregatita in bolul al doilea, iar la sfirsit inglobati in compozitie si siropul de unt cu cassonade.
  3. Turnati aluatul peste pere si dati la cuptor, 1 ora. Primele 20 minute la foc mic, urmatoarele 40 la foc mediu s. Se face proba cu scobitoarea si daca ea este curata prajitura  e gata.

Recomandari

Prajituri