Pizza Margherita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pizza Margherita este cea mai indragita pizza, atat de copii deoarece este o pizza simpla, dulce si gustoasa, dar si de cei mari care mai pot adauga, dupa plac feliute de ardei chilli, pentru un gust picant.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 1 kg faina
    • 600 ml apa
    • 25 gr drojdie de bere
    • 6 linguri ulei de masline
    • 20 gr sare
    •  2 lingurite zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 12 buc frunze de busuioc proaspat
    • 600 gr mozzarella
    • ulei de masline
    • 700 ml rosii pasate
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea aluatului se pune faina pe o planseta, sau intr-un castron mare si se face in mijloc o gaura.
  2. Separat intr-un castronel mic  se pune apa calduta, se adauga drojdia si zaharul si se amesteca pana cand aceasta se dizolva complet, apoi se toarna peste faina.
  3. In alt pahar cu apa se dizolva sarea, se adauga uleiul de masline si se amesteca pana se dizolva, adaugand si acest amestec peste faina.
  4. Se framanta un aluat din toate ingredientele, pana se obtine consistenta dorita. Daca este prea tare se mai poate adauga apa, daca este prea moale mai puteti adauga putina faina. Continuati sa framantati pana aluatul devine moale, neted si elastic, care se pune intr-un castron cu putina faina, se acopera si aluatul cu faina si apoi cu un servet curat, lasandu-l la dospit 1 ora la loc cald, pana cand acesta isi dubleaza volumul.
  5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se ia o bucata de aluat cat o mingiuta, Se framanta usor si se intinde cu sucitorul pana cand foaia se intinde cat tava in care se va coace pizza.
  6. Se amesteca intr-un castron rosiile pasate cu 4 linguri cu ulei de masline si sare, iar pasta obtinuta se intinde cu miscari circulare peste aluat. Se stropeste totul cu putin ulei de masline, se asaza mozzarella taiata felii apoi se introduce tava in cuptorul incins unde se coace pentru 15-20 de minute.
  7. Cand pizza este gata si ati scos-o din cuptor se adauga frunzele de busuioc spalate si uscate, apoi pizza se poate felia si servi.

Recomandari

Pizza