Pizza fara gluten

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pizza fara gluten este un preparat delicios, ideal pentru cei cu intoleranta la gluten. Pizza fara gluten este indicat sa se serveasca ca fel principal, la masa de pranz , fiind o pizza indicata si pentru copii.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 350 ml apa
    • 250 gr amidon de porumb
    • 350 gr faina de orez
    • 25 gr drojdie de bere
    • 1 lingurita miere de albine
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr mozzarella
    • busuioc proaspat
    • ulei de masline
    • oregano
    • 350 ml rosii pasate
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea aluatului se cerne pe o planseta faina de orez si amidonul de porumb, facand in mijloc o gaura. Intr-un castron de pune drojdia de bere faramitata, mierea de albine si apa calda, amestecand totul pana drojdia  se dizolva.
  2. In alt castonel se amesteca uleiul de masline cu putina sare si putina apa calda, amestecand pana cand sarea se dizolva.
  3. Se toarna amestecul de drojdie peste faina, se adauga si amestecul cu ulei si se framanta energic pana cand  aluatul obtinut devine moale si elastic, si nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o minge din aluat care se pune apoi intr-un castron tapetat cu faina, se acopera si aluatul cu faina, apoi se lasa sa creasca totul la loc calduros, pana cand aluatul isi va dubla volumul.
  4. Intre timp, se amesteca intr-un castron  rosiile pasate, 2 linguri cu ulei de masline, putina sare si oregano.
  5. Din aluatul crescut se intind foi care se pun in tavile pentru pizza, peste blat se intinde un strat foarte subtire cu ulei de masline si se lasa sa mai creasca inca 30 de minute.
  6.  Se ung blaturile cu amestecul de rosii pasate apoi se baga in cuptorul incins pentru 10 minute sa se rumeneasca putin.
  7. Intre timp, se taie mozzarella felii ( daca este cazul se poate pune la scurs in strecuratoare), apoi se asaza in tavi, peste sos, se adauga deasupra busuioc prospat taiat feliute si se mai lasa 5 minute in cuptor sa se rumeneasca.
  8. Cand pizza este gata si se scoate din cuptor, cat inca este fierbinte se pot adauga frunze de busuioc proaspat pentru un plus de aroma si gust.

Recomandari

Pizza