Aluat de pizza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Blatul de pizza este baza pentru diferite variante de pizza. atunci cand faceti pizza, variati grosimea aluatului si diametrul blatului, dupa gustul propriu.

Ingrediente

    • 175 gr faina
    • 1/4 lingurita sare
    • 1 lingurita drojdie uscata
    • 150 ml apa calduta
    • 1 lingura ulei de malsine

    USTENSILE:

    • 1 tava de pizza unsa cu ulei

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati faina cu sarea si drojdia intr-un bol incalzit. Faceti o adancitura in mijloc, turnati in ea apa calduta si uleiul de masline. Amestecati cu mana sau cu o lingura de lemn pana obtineti un aluat moale.
  2. Transferati aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantati 5 minute,pana aluatul devine uniform si elastic. Cu cat framantati mai energic, cu atat aluatul este mai reusit.
  3. Puneti bila de aluat intr-un bol, acoperiti cu folie alimentara si lasati-l sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  4. Puneti tava de pizza unsa cu ulei in cuptorul cald. Puneti aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantati 3 minute, apoi impartiti-l in doua, intindeti din fiecare cercuri pe care apoi le puneti in tavi.
  5. Faceti o bordura gofrata pe marginea aluatului, pentru ca umplutura sa nu curca. Ungeti aluatul cu ulei de masline, acoperiti-l cu un servet si lasati-l 10 minute. Puneti restul ingredientelor pe blat si coaceti 20-25 de minute. Blatul de pizza se va rumeni, iar ingredientele  vor face bule.

Recomandari

Pizza