Pizza cu pere si branza Brie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pizza cu pere si branza Brie este o pizza aromata, cu o textura fina care va poate convinge ca folosind imaginatia se obtin rezultate fantastice!

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 1 kg faina
    • 600 ml apa
    • 25 gr drojdie de bere
    • 6 linguri ulei de masline
    • 20 gr sare
    •  2 lingurite zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr branza Brie
    • 250 gr mozzarella
    • 30 gr parmezan
    • piper alb macinat
    • 1 buc para Williams de 300 gr

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea aluatului se pune faina pe o planseta, sau intr-un castron mare si se face in mijloc o gaura.
  2. Separat intr-un castronel mic  se pune apa calduta, se adauga drojdia si zaharul si se amesteca pana cand aceasta se dizolva complet, apoi se toarna peste faina.
  3. In alt pahar cu apa se dizolva sarea, se adauga uleiul de masline si se amesteca pana se dizolva, adaugand si acest amestec peste faina.
  4. Se framanta un aluat din toate ingredientele, pana se obtine consistenta dorita. Daca este prea tare se mai poate adauga apa, daca este prea moale mai puteti adauga putina faina. Continuati sa framantati pana aluatul devine moale, neted si elastic, care se pune intr-un castron cu putina faina, se acopera si aluatul cu faina si apoi cu un servet curat, lasandu-l la dospit 1 ora la loc cald, pana cand acesta isi dubleaza volumul.
  5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se ia o bucata de aluat cat o mingiuta, Se framanta usor si se intinde cu sucitorul pana cand foaia se intinde cat tava in care se va coace pizza.
  6. Branza Brie si mozzarella se taie cubulete, care apoi se imprastie peste aluat, se adauga parmezanul ras, apoi se baga tava in cuporul incins, pentru 20 de minute.
  7. Intre timp, se curata para de coaja si cotor si se taie feliute subtiri, iar cand pizza incepe sa se rumeneasca, se asaza peste branza feliile de pere si se presara cu piper alb, apoi se baga tava iarasi la cuptor.
  8. Cand pizza capata o culoare aurie frumoasa, se scoate din cuptor, se portioneaza, apoi se poate servi.

Recomandari

Pizza