Pizza cu mascarpone prosciuto si nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca v-ati saturat de pizza cea clasica, atunci este momentul sa incercati pizza cu mascarpone, prosciuto si nuci. Gustul fin si cremos de mascarpone in combinatie cu nucile si mozzarella ofera un gust perfect pentru orice ocazie.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 1 kg faina
    • 600 ml apa
    • 25 gr drojdie de bere
    • 6 linguri ulei de masline
    • 20 gr sare
    •  2 lingurite zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 150 gr mascarpone
    • 200 gr mozzarella
    • 40 gr nuci
    • ulei de masline
    • oregano
    • 400 gr pulpa de rosii
    • 100 gr prosciuto
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea aluatului se pune faina pe o planseta, sau intr-un castron mare si se face in mijloc o gaura.
  2. Separat intr-un castronel mic  se pune apa calduta, se adauga drojdia si zaharul si se amesteca pana cand aceasta se dizolva complet, apoi se toarna peste faina.
  3. In alt pahar cu apa se dizolva sarea, se adauga uleiul de masline si se amesteca pana se dizolva, adaugand si acest amestec peste faina.
  4. Se framanta un aluat din toate ingredientele, pana se obtine consistenta dorita. Daca este prea tare se mai poate adauga apa, daca este prea moale mai puteti adauga putina faina. Continuati sa framantati pana aluatul devine moale, neted si elastic, care se pune intr-un castron cu putina faina, se acopera si aluatul cu faina si apoi cu un servet curat, lasandu-l la dospit 1 ora la loc cald, pana cand acesta isi dubleaza volumul.
  5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se ia o bucata de aluat cat o mingiuta, Se framanta usor si se intinde cu sucitorul pana cand foaia se intinde cat tava in care se va coace pizza, unsa cu putin ulei.
  6. Se intinde peste aluat pulpa de rosii pasata si amestecata cu oregano, ulei de masline si sare, apoi se coace in cuptorul incins pentru 10 minute.
  7. Intre timp, se taie mozzarella cubulete de marime potrivita, iar cand sosul de rosii incepe sa se usuce se adauga cuburile de mozzarella, iar din loc in loc se pune cu lingurita mascarpone cate putin. Se  stropeste totul cu putin ulei de masline, se adauga nucile, partial zdrobite, si se baga torul la cuptor pentru inca 5 minute.
  8. Cand mozzarella s-a topit se scoate pizza din cuptor si se adauga imediat felii de prosciuto, apoi pizza se poate felia si servi.

Recomandari

Pizza