Pizza cu ton

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pizza cu ton este o pizza aromata si gustoasa, care poate fi chiar si pe placul copiilor.

Ingrediente

    • 1 pachet de aluat pentru pizza
    • 400 gr de rosii bine coapte
    • 1 conserva de ton in ulei de masline
    • 1 lingura cu capere
    • 6 fire de ceapa verde
    • 1 lingura cu ulei
    • 10 gr de faina
    • sos Tabasco

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o oala, pune la fiert un litru de apa si lasa-l sa dea in clocot. Pune rosiile in apa si lasa-le sa clocoteasca timp de 10 secunde. Scoate-le cu o spumiera, trece-le pe sub un jet de apa rece si decojeste-le. Taie-le pe din doua, indeparteaza semintele, apoi taie-le in feliute cu grosimea de 1 cm si pune-le intr-o salatiera.
  2. Scurge tonul si pastreaza uleiul. Taie tonul fasii, apoi da-l deoparte. Scurge caperele si taie marunt ceapa. Toarna peste rosii uleiul din conserva de ton. Asezoneaza cu cateva picaturi de sos Tabasco, adauga caperele si ceapa, apoi amesteca bine.
  3. Intinde aluatul pentru pizza intr-o tava unsa cu putin ulei, apoi presara un pic de faina. Aranjeaza deasupra jumatate din cantitatea de rosii asezonate, lasand un spatiu de 5 cm intre acestea si marginea aluatului.
  4. Pune apoi si fasiile de ton si acopera cu restul de rosii.  Indoaie cele patru margini ale aluatului catre interior, apoi pune totul la cuptor timp de 20-25 de minute, pana cand aluatul este rumen, apoi se scoate din cuptor si se serveste imediat.

Recomandari

Pizza