Pizza cu somon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pizza cu somon este o pizza aromata si foarte gustoasa, pe care o puteti servi chiar si la micul dejun.

Ingrediente

    PENTRU UMPLUTURA:

    • sos rosii pentru pizza
    • 100 gr mozzarella
    • 150 gr somon afumat
    • 25 gr capere
    • 1/2 lamaie

    PENTRU ALUATUL SUBTIRE, CROCANT:

    • 200 gr faina
    • 125 ml apa calda
    • 1 lingura ulei masline
    • 20 gr drojdie
    • 1/3 lingurita sare
    • 1 lingurita zahar

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluatul subtire, crocant, se intinde faina pe masa de lucru, se face o adancitura in mijlocul gramezii de faina. In aceasta adancitura se freaca drojdia cu zaharul, se lasa 5 minute sa inceapa sa fermenteze, se adauga apa calduta si uleiul. Cu o furculita se inglobeaza treptat faina de pe margine, cu miscari in spirala. Cand devine suficient de gros aluatul, se inglobeaza restul de faina, amestecand si framantand cu mainile. Se framanta 5 minute, se lasa apoi aluatul de pizza la crescut, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop, pana cand isi dubleaza volumul. Il luam din lighenas si il framantam 1 -2 minute pentru a nu avea bule mari de aer in coca, il intindem cu sucitorul pe masa presarata cu faina, intr-un strat de 2-4 mm grosime, si avem pregatit aluatul crocant de pizza.
  2. Se unge tava cu ulei de masline si se pune blatul de pizza in ea. Aluatul subtire pentru pizza se coace mai repede dar in acelasi timp necesita precautii speciale pentru a iesi bine, fiind de regula folosit in cuptoare speciale pentru pizza. Poate fi preparat si in casa daca punem sub tava de pizza o placa groasa de piatra, care sa se incinga in cuptor 1 ora inainte de a pune pizza pe ea.
  3. Se unge blatul de pizza cu sos de rosii, se pune mozzarella si bucati de somon, se presara capere si se orneaza cu felii subtiri de lamaie si  se da la cuptor 10 minute.

Recomandari

Pizza