Aluat de pizza- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta reteta pentru aluatul de pizza trebuie sa o retineti pentru ca este un aluat usor de preparat si afanat in acelasi timp.

Ingrediente

    • 225 gr faina
    • sare
    • 1 pachetel de drojdie
    • 2 linguri de ulei
    • sos de rosii

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cat sa se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se framanta pe o suprafata tapetata cu faina, pana ce devine pufos si neted.
  2. Se intinde un blat de 25 cm si se asaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se adauga sosul de rosii si umplutura(ciuperci,sunca,masline,etc.)
  3. Atentie! nu se incarca aluatul cu un strat prea gros, acesta va tine aburul in blat, impiedicand coacerea.
  4. Se tine la cuptor 15 minute, pana cand marginile devin aurii. Se scoate pizza, se adauga cascavalul si se introduce la cuptor, pana incepe sa se topesca.

Recomandari

Pizza