Cartofi prajiti in cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii prajiti in cuptor este preparatul perfect in zilele de post de peste an...

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 200 ml ulei
    • sare
    • 1 capatana de usturoi
    • marar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Se spala cartofii, se curata de coaja, se spala iar si se taie felii groase de 1 cm pe latul cartofului.
  2. Se toarna uleiul intr-o tava adanca, se pun cartofii presarati cu sare si se lasa 15 minute la foc tare in cuptor, dupa care focul se trece la potrivit si se lasa alte 45 de minute sa se prajeasca. Se intorc din cand in cand cu o paleta sau cu lingura de supa inainte cu 10 minute de a scoate tava din cuptor se pune usturoiul tocat.
  3. Cand s-au rumenit, cartofii se scot pe platou, se presara peste ei marar tocat si se servesc fierbinti, cu salata de varza cruda sau murata.

Recomandari

Garnituri