Cartofi gratinati-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii gratinati sunt foarte gustosi, ei putand sa fie serviti atat ca fel principal cat si ca garnitura alaturi de friptura preferata.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 150 gr kaizer
    • 150 gr telemea
    • 2 linguri parmezan ras
    • 1 fir de praz
    • 1 lingura pesmet
    • 1 ou
    • unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Cartofii se curata, se spala, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au trecut 10 minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca se opreste focul si se scurg de apa.
  2. Se taie kaizerul in fasii, prazul in rondele, iar cartofii dupa ce s-au racorit taie-i in rondele, daca mai este cazul.
  3. Se unge cu unt o tava mai inalta si se pun rondelele de cartofi, se pudreaza cu sare, apoi se toarna peste ei un amestec din nou, branza faramitata si parmeza. Se presara pesmet, kaizerul taiat si rondelele de praz, apoi se baga tava in cuptorul incins pentru 25 de minute, cat sa se rumeneasca putin,dupa acre se scot si se lasa sa se racoreasca  putin inainte de a-i servi.

Recomandari

Garnituri