Sarlota ruseasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarlota ruseasca este foarte aromata si gustoasa, fiind un desert perfect in orice ocazie.

Ingrediente

    • 200 gr zahar
    • 500 ml lapte cald
    • 6 foi de gelatina
    • 2 plicuri cu zahar vanilinat
    • 300 gr frisca
    • 300 gr piscoturi pentru sampanie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Torni laptele cald intr-o cratita mare, pui in lapte zaharul si bati cu telul ca sa omogenizezi amestecul. Pui cratita pe foc, adaugi gelatina desfacuta intr-un pahar cu apa calda, strecurata si scursa, un praf de sare si vanilia. Lasi focul mic si bati amestecul cu telul. incet, incet amestecul se ingroasa. Nu lasi sa fiarba.
  2. Strecori amestecul prin tifon in alt vas  de sticla sau de plastic si continui sa bati cu telul 4-5 minute pana devine ca smantana.
  3. Asezi intr-un castron mai mare piscoturile in raza, captusesti si fundul, torni crema peste piscoturi.
  4. Lasi la rece, servesti cu multa frisca numai dupa ce sarlota este consistenta si arata ca o crema omogena.

Recomandari

Deserturi