- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Crema caramel este desertul preferat al copiilor, mai ales daca in momentul servirii adaugati si cateva fructe de padure proaspete ca sa cechilibreze  gustul dulce al caramelului.
		
		Ingrediente
		
			
- 6 lingurite zahar tos
 
- 4 oua
 
- 1 lingura rasa de faina, zahar vanilat
 
- 4 linguri zahar pudra
 
- 400 ml lapte
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Aceasta  crema se prepara intr-o forma de chec lunga si ingusta, deoarece se rastoarna usor si se poate taia frumos felii egale.
 
- Se incalzeste pe flacara forma in care se pune zaharul tos si s elasa pana se caramelizeaza, miscand forma pe toate partile, astefel ca fundul si peretii formei sa fie imbracati in caramel. Cand toata operatiunea este gata se  da forma deoparte si se lasa sa se raceasca.
 
- Intre timp, se bat ouale intregi cu faina, zaharul vanilat si cel pudra. Cand compozitia capata consistenta unei spume, se adauga treptat laptele clocotit, si se omogenizeaza.
 
- Se toarna compozitia in forma, iar apoi forma se pune intr-o tava mai mare cu apa clocotita. Se baga totul la cuptor si se coace o ora, la foc potrivit.
 
- Apa din tava mare trebuie sa ajunga la 3/4 din inaltimea tavii cu crema.