Piersici boieresti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Piersicile boieresti este un desert foarte aromat si apetisant, pe care il puteti prepara si cu piersici.

Ingrediente

    • 10-12 piersici mari si bine coapte
    • 200 gr zahar
    • vanilie
    • 2 albusuri
    • 10 miezuri de nuca
    • sirop de dulceata
    • 200 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Din apa, zahar si vanilie faci un sirop pe care-l fierbi intr-o oala mica si inalta. Scoti samburii fructelor dupa ce le-ai spalat bine, le asezi cate 4-6 jumatati pe lingura de spumuit, le fierbi un minut in sirop, le scoti si le scurgi.
  2. Cand ai terminat toate piersicile, le asezi pe o farfurie mare si le umpli cu spuma de ou batuta tare, in care incorporezi nuca macinata si sirop de dulceata. Lasi la rece si servesti langa biscuiti.

 

Recomandari

Deserturi