- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Crema de nuci este o crema fina si aromata, pe care o puteti folosi atat la umplerea blaturilor cat si ca glazura.
		
		Ingrediente
		
			
- 200 gr zahar
 
- 3 linguri cacao
 
- 250 gr unt
 
- 100 gr nuci taiate fin
 
- 4 oua
 
- 100 gr zahar pentru caramel
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Se ard intr-o craticioara 100 gr zahar. Zaharul ars se amesteca cu nucile cu o lingura inmuiata in unt. Se lasa caramelul pufin pe foc, apoi se rastoarna pe o farfurie uda. Cand s-a racit, pralina se zdrobeste marunt.
 
- Se freaca intr-un vas, pus in bain-marie, 200 gr zahar cu 4 oua, pana se ingroasa ca o crema. Se freaca crema de oua, pana se raceste si se inglobeaza in 250 gr unt frecat spuma.
 
- Crema obtinuta se imparte in doua. Jumatate din crema se amesteca cu nucile cara¬melizate si cealalta jumatate se amesteca cu 3 linguri de cacao.