Crema de nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema de nuci este o crema aromata si rafinata pe care o puteti folosi la umplerea blaturilor de vanilie.

Ingrediente

    • 150 gr nuci rasnite
    • 150 gr zahar
    • 200 gr unt
    • 8 galbenusuri
    • 1 baton de ciocolata amaruie sau de menaj
    • 3 linguri rom
    • 100 ml apa
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. lntr-un ibric se pun 150 gr zahar si 100 ml apa. Se fierb ingredientele pe foc moale, pana se obtine un sirop subtire.
  2. Intr-o craticioara se amesteca siropul caldut cu cele 8 galbenusuri, puse pe rand, si se fierbe amestecul in bain-marie, batand mereu compozitia cu telul, ca sa se ingroase.
  3. Cand este rece, se inglobeaza in compozitie 200 gr unt frecat spuma si se adauga 1 baton de ciocolata amaruie (sau de menaj) topita in bain-marie si racita. La sfarsit se pun in crema nucile rasnite, romul si vanilia si se amesteca bine.

Recomandari

Deserturi