- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Perele umplute cu nuca cu siguranta va aduce aminte de deserturile bunicii, din copilarie. Este un desert aromat, delicat si foarte usor de preparat.
		
		Ingrediente
		
			
- 6 pere
 
- 3 linguri miere de albine
 
- 2 linguri nuca pisata
 
- scortisoara
 
- 1 lingura cu unt
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Spala perele si taiele pe lungime in jumatati. Cu o lingurita, scoate partea cu seminte, indeparteaza-le cu varful unui cutit si toaca pulpa.
 
- Aranjeaza perele intr-o tava, pune in fiecare scobitura putin unt si baga-le in cuptorul incins pentru 10 minute.
 
- Intre timp, amesteca pulpa tocata cu mierea de albine si nuca zdrobita si aromatizeaza cu putina scortisoara.
 
- Scoate perele din cuptor, umple-le cu amestecul de nuca si baga-le iarasi in cuptor 5-10 minute.
 
- Perele se servesc calde sau reci, alaturi de o lingurita de frisca.