- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Jeleul de afine este delicios si foarte bun, atat la desert cat si la gustare
		
		Ingrediente
		
			
- 450 gr dulceata de afine
 
- 500 gr cirese negre fara samburi
 
- 300 gr ananas zdorbit
 
- 170 gr gelatina cu aroma de cirese
 
- 200 ml apa clocotita
 
- 200 gr nuci tocate
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Puneti dulceata de afine intr-o cratita pe foc mic si lasati sa se topeasca, amestecand continuu, apoi adaugati ciresele taiate jumatati, ananasul si, dupa ce ati omogenizat compozitia dati-o la o parte de pe foc si lasati sa se raceasca.
 
- Intr-un castron amestecati gelatina  cu apa clocotita si amestecati pana se dizolva. Turnati  gelatina peste amestecul de fructe, adaugati nucile, apoi transferati compozitia intr-o tava dreptunghiulara pe acre apoi bagati-o la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.