Zabaglione cu cirese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Zabaglione cu cirese este un desert italienesc racoritor de vara, pe care il puteti servi cat mai rece in zilele toride de vara.

Ingrediente

    • 6 galbenusuri
    • 100 ml vin dulce
    • 2 linguri smantana
    • 200 gr cirese cu codite
    • 200 gr zahar
    • 200 ml frisca lichida rece
    • 400 rg cirese fara samburi

Instructiuni de preparare

  1. Se bat galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi. Se adauga treptat zaharul, continuand sa se amestece energic pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se tine  de lingura. Se muta vasul intr-un recipient cu gheata si se amesteca compozitia pana se raceaste.
  2. Se incorporeaza in crema de galbenusuri frisca batuta cu smantana. Se asaza ciresele fara samburi in cupele in care se va servi desertul, se pune crema peste ele si se baga la  frigider pentru cel putin 5 ore.
  3. Se decoreaza cu ciresele cu codite, udate si tavalite prin zhaar tos, apoi se poate servi.

Recomandari

Deserturi