Macarons cu lamaie verde

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Macarons cu lamaie verde trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte aromate si apetisante.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr zahar pudra
    • cateva picaturi colorant verde
    • 175 gr faina de migdale
    • 4 albusuri

    PENTRU CREMA:

    • 3 lamai verzi
    • 2 oua
    • 140 gr unt
    • 150 gr zahar pudra
    • 20 gr ghimbir proaspat

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se continua baterea pana ce se obtine o spuma tare care se coloreaza cu colorant. Se adauga faina de migdale si se amesteca usor. Apoi, se pune aluatul intr-un pos si se elibereaza mici cantitati in tava de copt. Se lasa 15 minute la temperatura camerei si apoi se coc 10 minute.
  2. Pentru crema, se rade coaja si se preseaza lamaile pentru a obtine sucul.  Cele doua oua cu zaharul pudra  se pun intr-un castron, se adauga coaja si sucul de lamaie, ghimbir ras si se pune castronul la bain-marie. Se amesteca pana ce se obtine o crema omogena, care se scoate de la baia de aburi si se amesteca pana ce se racoreste. Se pune untul, se amesteca si se da la rece 30 de minute.
  3. Se lipesc apoi rotocoalele coapte si, daca este posibil, se lasa de pe o zi pe alta.

Recomandari

Deserturi