Jeleu de zahar ars

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jeleul de zahar ars este reteta de succes pentru un desert si elegant in acelasi timp.

Ingrediente

    • 200 gr zahar
    • 1 litru lapte
    • vanilie
    • 7 galbenusuri
    • 100 gr zahar
    • 20 gr gelatina
    • 200 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se ard 100 gr zahar intr-o craticioara, iar caramelul se stinge cu putin lapte. Se muta zaharul intr-un vas mai mare si se toarna peste el tot laptele fiert cu vanilie. Compozitia se lasa la fiert pana se topeste zaharul ars.
  2. Se bat galbenusurile cu 2 linguri de apa si se amesteca cu laptele in care s-a dizolvat zaharul. Totul se lasa la fiert pe foc mic, batand mereu cu telul, pana se leaga putin.
  3. Compozitia calduta se amesteca cu gelatina, inmuiata in 2 linguri de apa rece, si se mai dau cateva clocote pana se topeste gelatina. Totul se strecoara prin sita si se toarna intr-un castron de sticla umezit, care se pune la frigider.
  4. Inainte de a servi, se cufunda castronul in apa calda, se rastoarna jeleul si se garniseste cu frisca.

Recomandari

Deserturi