Biscuiti cu caise si migdale si limoncello

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Biscuitii cu caise si migdale si limoncello, sunt gustarea ideala intr-o seara de vara racoroasa alaturi de prieteni.Gustul aromat al biscuitilor, alaturi de bautura usor-acrisoara, fac ca acest preparat sa fie mereu la indemana tuturor.

Ingrediente

    PENTRU BAUTURA LIMONCELLO:

    • 700 ml vodca
    • 200 gr zahar pudra
    • coaja rasa si sucul de la 8 lamai

    PENTRU BISCUITI:

    • 250 gr faina alba
    • 250 gr zahar pudra
    • 1 plic praf de copt
    • 3 albusuri de ou
    • 50 gr capsuni confiate, tocate marunt
    • 100 gr caise confiate, tocate marunt
    • 50 gr smochine uscate, fara samburi, tocate marunt
    • 75 gr fistic decojit
    • 50 gr migdale oparite
    • 50 gr alune decojite
    • coaja de la o lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea bauturii cu lamaie, se pune putin alcool intr-o tigaie, se adauga zaharul pudra si se incalzeste usor,amestecand din cand in cand pana cand zaharul se dizolva complet.
  2. Se inlatura tigaia de pe foc si se adauaga coaja rasa si sucul de la lamai. Se omogenizeaza, apoi se toarna si restul de alcool.Se amesteca bine bautura,apoi se toarna intr-o sticla care se baga in frigider pentru cel putin 3-4 ore.
  3. Intre timp se prepara biscuitii.Se amesteca intr-un castron faina, zaharul si praful de copt. Se omogenizeaza amestecul, apoi se adauga jumatate din cantitatea de albus de ou batur spuma. Se amesteca bine apoi se incorporeaza si restul de albus batut. Se omgenizeaza si se adauga treptat fructele uscate, alunele, nucile, fisticul si coaja rasa de lamaie.
  4. Se intinde din aluat o foaie de 1 cm grosime din care apoi se decupeaza biscuitii cu forme speciale sau cu gura unui pahar. Biscuitii se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt, la distanta de 2 cm unul de celalat, deoarece isi vor mari volumul. Tava se baga in cuptorul incins, unde se coace timp de 10-15 minute, la foc moderat.
  5. Cand biscuitii sunt rumeniti, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cu cat biscuitii sunt mai reci cu atat ei vor fi mai crocanti. De fapt, ei sunt si mai buni daca sunt preparati cu o zi in urma.
  6. Biscuitii se servesc alaturi de un pahar de limoncello rece, sau daca nu  alaturi de un ceai revigorant.

Recomandari

Deserturi