Bezele colorate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bezelele colorate chiar sunt preferatele copiilor deoarece sunt foarte gustoase.

Ingrediente

    • 4 albusuri
    • 250 gr zahar farin
    • 1 lingura cu razatura de lamaie
    • 2 linguri cu sirop de dulceata de visine sau cirese negre
    • 1/2 lingurita cu zeama de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Speli ouale, le lasi in apa calda (sau la temperatura camerei 2-3 ore), separi albusurile, pui peste ele zeama de lamaie si le bati cu telul  pana devin spuma tare. Atunci pui zaharul treptat, continui sa bati, colorezi cu sirop din dulceata de cirese sau visine, parfumezi cu razatura de lamaie, asezi gramajoare cat o nuca pe hartie alba intinsa in tava neagra a aragazului.
  2. Pui tava in cuptorul fierbinte, faci focul mic, lasi sa se intareasca.
  3. Umezesti hartia pe dos, desprinzi bezelele. Le servesti imediat sau in zilele urmatoare, simple sau in combinatii cu creme si inghetate.

Recomandari

Deserturi