Batoane cu alune din foi Lica

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Batoanele cu alune din foi Lica sunt delicioase, energizante si pe placul tuturor. Indiferent ca le serviti la desert sau la gustare este mereu un deliciu!

Ingrediente

    • 300 gr zahar pudra
    • 400 gr alune prajite
    • 200 gr unt frecat spuma
    • 3 oua intregi
    • 2 foi Lica (de napolitana)

Instructiuni de preparare

  1. Se pune zaharul intr-o cratita si se arde, apoi se adauga alunele, se amesteca bine, apoi se rastoarna pe o farfurie unsa si se lasa sa se raceasca. Se rup bucati  din alunele caramelizate si se macina.
  2. Se pune untul intr-o cratita pe foc, se adauga alunele prajite, ouale si se omogenizeaza bine compozitia.
  3. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se intinde compozitia intre 2 foi Lica. Se pune prajitura sub presa pana a doua zi, apoi se portioneaza.

Recomandari

Deserturi