- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Batoanele cu alune din foi Lica  sunt delicioase, energizante si pe placul tuturor. Indiferent ca le serviti la desert sau la gustare este mereu un deliciu!
		
		Ingrediente
		
			
- 300 gr zahar pudra
 
- 400 gr alune prajite
 
- 200 gr unt frecat spuma
 
- 3 oua intregi
 
- 2 foi Lica (de napolitana)
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Se pune zaharul intr-o cratita si se arde, apoi se adauga alunele, se amesteca bine, apoi se rastoarna pe o farfurie unsa si se lasa sa se raceasca. Se rup bucati  din alunele caramelizate si se macina.
 
- Se pune untul intr-o cratita pe foc, se adauga alunele prajite, ouale si se omogenizeaza bine compozitia. 
 
- Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se intinde compozitia intre 2 foi Lica. Se pune prajitura sub presa pana a doua zi, apoi se portioneaza.