Budinca in culori

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca in culori etse un desert delicios, care cu siguranta ii va incanta pe cei mici.

Ingrediente

    • 1 litru de lapte
    • 350 gr zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 6 oua
    • 6 foi de gelatina
    • esenta de portocale
    • colorant portocaliu
    • esenta de lamaie
    • colorant galben
    • esenta de zmeura
    • colorant roz
    • menta
    • jeleu de zmeura
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pentru inceput se freaca galbenusurile cu putina sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga treptat lapetele cald si se pune compozitia pe foc, amestecand continuu ca sa nu se prinda.
  2. Separat, se pun foile de gelatina in apa rece si se lasa aproximativ 20 de minute. Se scurg apoi de apa si se adauga in compozitia calda, care apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  3. Intre timp, preparam jeleul. Compozitia de budinca se imparte in trei boluri si se adauga in primul bol esenta d eportocale si colorantul portocaliu, in al doilea esenta de lamaie si colorantul galbel si in ultimul se pune esenta de zmeura si colorantul roz. Se ametseca in fiecare bol si cand incepe sa se intareasca se  toarna in forme una peste alta, asezand deasupra jeleul, dupa care se da la rece. Budinca se serveste rece cu frunze de menta proaspete.

Recomandari

Deserturi