- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Fursecurile cu banane trebuie sa le incercati,mai ales ca, daca le tineti la frigider 2-3 zile ele se fragezesc si devin mai aromate.
		
		Ingrediente
		
			PENTRU FURSECURI:
- 100 gr margarina
 
- 200 gr zahar brun
 
- 2 oua
 
- 3 banane pasate
 
- 400 gr faina alba
 
- 2 lingurite praf de copt
 
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
 
- 1/2 lingurita sare
 
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
 
- 100 gr nuci tocate
 
PENTRU GLAZURA:
- 500 gr zahar pudra
 
- 1 lingura unt topit
 
- 2/3 lingurita esenta de vanilie
 
- 3 linguri lapte
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Se amesteca bine margarina cu zaharul brun pana obtineti o crema fina si aerata in care incorporati piureul de banane si ouale.
 
- Separat, cerneti faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si condimentele, apoi adaugati terpata in crema de oua, omogenizand bine. 
 
- Adaugati nucile tocate, apoi cu o lingurita formati gramajoare de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 1 cm unele de altele. Introduceti tava la cuptor pentru 12 minute, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca.
 
- Cand fursecurile s-au racit pudrati jumatate din ele cu zahar, iar restul ungeti-le cu glazura.
 
- Pentru glazura, amestecati zaharul pudra cu untul topit si esenta de vanilie, pana obtineti o pasta cu care puteti glazura fursecurile racite.