Ardei umpluti cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ardeii umpluti cu orez este un preparat care se poate servi atat cald cat si rece, atat in zilele de post cat si cu o lingura de smantana deasupra.

Ingrediente

    • 1 ardei gras galben
    • 1 ardei gras rosu
    • 125 gr orez
    • 1 ceapa
    • patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune orezul la fiert intr-o craticioara cu 375 ml apa( o parte orez la trei parti de apa). Intre timp taie ceapa si caleste-o doua minute in ulei incins pena devine aurie. Se adauga in tigaie jumatate de ardei rosu taiat cubulete. Cand orezul s-a fiert se amesteca cu legumele calite.
  2. Se taie ardeiul galben in jumatate si se curata de seminte si cotor. Se umple cele 3 jumatati de ardei cu compozitie de orez, se asaza intr-un vas termorezistent care se baga in cuptorul incin pentru 20 de minute.
  3. Cand sunt gata ardeii se servesc  calzi sau reci decorati cu frunze de patrunjel verde.

Recomandari

Aperitive