Tort de sarlota

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de sarlota este un desert pe care sunt sigura ca nu il veti refuza. Indiferent de ocazia cu care il preparati, o felie de tort de sarlota este mereu binevenita.

Ingrediente

    • 200 ml lapte
    • 3 linguri rom
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 200 ml frisca lichida
    • 4 galbenusuri
    • 200 gr zahar
    • 20 gr gelatina
    • 1 lingura cacao

    PENTRU DECOR:

    • 200 gr piersici sau alte fructe
    • 200 ml frisca lichida

Instructiuni de preparare

  1. Inmoi gelatina in 100 ml apa rece. Freci galbenusurile cu zaharul, torni laptele si le pui la fiert la bain-marie, amestecand continuu pana se ingroasa crema. Opresti focul si incorporezi gelatina, romul si zaharul vanilat. Apoi repartizezi crema in 2 vase. Intr-o parte de crema adaugi cacao si omogenizezi. Racesti crema, introducand vasele in apa rece, apoi adaugi in fiecare crema 1/2 din cantitatea de frisca batuta.
  2. Intr-o forma usor umezita, torni in straturi, alternativ, cele 2 creme. Dai tortul la rece pentru circa 2-3 ore, apoi il rastorni pe un platou si il decorezi cu frisca batuta si cu felii de fructe.

Recomandari

Torturi