Tort cu blaturi de albus

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu blaturi de albus este un tort rapid si usor de preparat, numai bun atunci cand doriti un desert usor de preparat.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr zahar
    • 200 gr nuci rasnite
    • 10 albusuri

    PENTRU CREMA:

    • 300 rg unt
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar pudra
    • 200 gr ciocolata de menaj
    • 3 linguri rom
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se rumenesc putin nucile, se freaca in maini pentru a le curata de coaja si se rasnesc.
  2. Cele 10 albusuri se bat spuma tare cu zaharul, care se toarna in ploaie, putin cate putin.
  3. Cand telul sta drept in albus, se pun nucile rasnite si se amesteca totul usor cu lingura, de sus in jos. Se tapeteaza bine dosul tavii de tort si se intinde un strat subtire din compozitie, pentru prima foaie. Se coace in cuptorul cald, la foc mic, 10-15 minute.
  4. Cand foaia este gata, se scoate cu grija de pe tava si se pune pe o coala de hartie. Se continua operatia pana se termina compozitia. Cat timp se coc foile, castronul cu blatul de albusuri se pastreaza in frigider, iar inainte de a intinde foaia urmatoare se amesteca usor compozitia.
  5. Pentru crema: se topeste ciocolata in bain-marie. Deasupra unui vas cu apa calda se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana ce se obtine o crema groasa. Se lasa crema la racit. Separat se freaca spuma untul taiat bucatele.
  6. Compozitia de oua, rece, se inglobeaza cate putin in untul frecat. La sfarsit se pune ciocolata topita si racita si romul. Se ung blaturile cu crema, se imbraca tortul cu crema pastrata in acest scop si se orneaza dupa gust.

Recomandari

Torturi