Tort de banane si ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tort de banane si ciocolata este un tort delicios care poate fi servit atat la o zi festiva cat si ca o prajitura alaturi de o ceasca de ceai.Combinatia de ciocolata si banana este poate cea mai exotica si delicioasa combinatie in prepararea toturilor.

Ingrediente

    • 175 gr unt
    • 175 gr zahar pudra
    • 75 gr alune fara coaja macinate
    • 2 albusuri de ou
    • 175 gr faina
    • 2 banane coapte
    • esenta de vanilie
    • 175 gr ciocolata amaruie rasa
    • 1 lingurita zahar brun pudra

Instructiuni de preparare

  1. Se bat spuma albusurile de ou cu putina sare, apoi se incoporeaza treptat zaharul . Se mixeaza pana cand compozitia devine ca o bezea.Se incorporeaza alunele macinate, amestecand usor.
  2. Separat se freaca untul cu zaharul pana cand acesta se topeste, iar amestecul obtinut se adauga peste albusul de ou, amestecand usor pana la omogenizare completa. Se incorporeaza usor faina, amestecand pana la omogenizare.
  3. Bananele se decojesc si se taie cubulete, care se stropesc cu putina esenta de vanilie.Se incorporeaza in aluat cubuletele de banana si ciocolata rasa, amestecand usor.
  4. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei sau unt.Se baga tava in cuptorul incins, unde coace o ora la foc moderat. Cu 10 minute inainte de a scoate tortul din cuptor se presara zaharul brun pudra si se mai baga la cuptor,
  5. Cand tortul este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, abia apoi poate fi feliat si servit.

Recomandari

Torturi