Tort de albus cu crema de cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de albus cu crema de cafea este un tort senzatonal ata prin aspect cat si prin aroma speciala de neegalat.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 300 gr zahar
    • 9 albusuri
    • coaja rasa de lamaie
    • 300 gr nuca
    • 1 varf de cutit bicarbonat

    PENTRU CREMA:

    • 250 gr zahar tos
    • 150 ml lapte
    • 6 linguri esenta de cafea neagra
    • 9 galbenusuri
    • 250 gr unt
    • 1 plic zahar vanilat


Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat se bat tare albusurile cu zaharul, se adauga nucile prajite putin in cuptor si macinate, se adauga coaja rasa de lamaie si bicarbonatul.
  2. Se unge o forma de tort cu unt, se toarna compozitia in ea, se coace apoi se lasa sa se raceasca. cand blatul este rece se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema. Blatul inainte de a se pune crema se insiropeaza cu esenta de cafea.
  3. Crema se prepara astfel: galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga laptele si se freaca bine de tot pe foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se adauga 3 linguri de esenta concentrata de cafea.
  4. Se freaca bine untul si se amesteca cu crema, adaugand treptat cate o lingura si e\amestecand continuu.
  5. Cand crema si blatul s-au  racit complet se umple cu crema si se decoreaza.

Recomandari

Torturi